14.12.2016. СТРУЧНИ СКУП „САВРЕМЕНЕ ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ГРАДУ – ИСКУСТВА ИЗ СВЕТА“ :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

Стручни скуп „Савремене информационе технологије
у граду – искуства из света“
14. децембар 2016. год.

У среду 14. децембра 2016. године, у Конгресној сали Хотела „Београд“ у Чачку, одржан је стручни скуп под радним насловом „Савремене информационе технологије у граду – искуства из света“.

Овом догађају су присуствовали и представници Градске стамбене агенције Чачак, а организатор је био Факултет техничких наука из Чачка. Стручни скуп је свечано отворио градоначелник Чачка, господин Милун Тодоровић.

Након поздравне речи градоначелника, државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине у Влади Републике Србије, госпођа Стана Божовић, представила је трендове у раду Министарства. Потом су се великом броју присутних обратили представници фирми Intergraph и Oracle Србија и Црна Гора.

Представник Градске управе за урбанизам Краљева је презентовао досадашња искуства у примени ГИС-а у Граду Краљеву, а одржано је и представљање савремених информационих технологија у Општини Горњи Милановац.

Господин Дејан Белић је био презентер примене савремених технологија у пројекту коначне санације и рекултивације депоније Прелићи, а чуло се нешто више и о искуствима у примени безпилотних летилица.

На самом крају изузетно успешног стручног скупа, говорило се о неким аспектима геопросторних база у енергетској инфраструктури, као и о предлогу решења имплементације нових технологија на нивоу локалне управе.