03.11.2016. ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ДОДЕЛУ БЕЗПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ :: ГРАДСКА СТАМБЕНА АГЕНЦИЈА ЧАЧАК

Презентација јавног позива за доделу безповратних средстава из буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности
03. новембар 2016. год.

У четвртак 03. новембра 2016. године, у Великој сали Скупштине Града Чачка, одржана је презентација Јавног позива за доделу безповратних средстава из Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности и Глобалног фонда за животну средину, ради финансирања пројеката у области ефикасног коришћења енергије у 2016. години у јединицама локалне самоуправе.

Овом догађају су присуствовали и представници Градске стамбене агенције Чачак, а презентацију пројекта ''Уклањање препрека за промовисање и подршку систему енергетског менаџмента у општинама у Србији'' су одржали представници Министарства рударства и енергетике у Влади Републике Србије, односно УНДП-а, Драгана Јовић и Драган Урошевић.

Овом приликом је речено да су циљеви пројекта везани за улагање у енергетску ефикасност у зградарству и обновљиве изворе енергије, а Град Чачак ће, највероватније, аплицирати по расписаном конкурсу у области комбинованих мера, које се тичу унапређења термичке изолације зидова, ефикаснијих система за климатизацију и замене циркулационих пумпи, када је реч о једној од здравствених установа у нашем граду. Представници Министарства рударства и енергетике су обећали помоћ Граду Чачку на плану развоја Канцеларије за подршку енергетском менаџменту.

Уколико пројекат са којим ће наш Град конкурисати буде оцењен као прихватљив, потписивање уговора о његовој реализацији се очекује до краја текуће године.